Monday, May 22, 2006

Een ontdekking...

Tijdens deze blokperiode heb ik ontdekt dat P&P 3 (met Keira Kneightley en Matthew MacFadyen) toch wel beter is op bepaalde punten in vergelijking met P&P 2 (met Colin Firth en Jennifer Ehle). Niet dat P&P2 ooit van zijn troon zal gestoten worden;)

Voordelen P&P2


- Colin Firth: the man, the looks,... Alles gewoon, hij is wie hij moet zijn als je het boek leest. Je leeft met Lizzy als het op haar gevoelens ten opzichte van Mr. Darcy gaat. HIj vertolkt zijn rol zo uitmuntend! Hij lijkt zo gevoelloos in de eerste helft van de serie. Zelfs de eerste keer dat hij om haar had vraagt, zie je nog maar een heel klein stukje van zijn ware aard. En dan de manier waarop hij zo helemaal verandert wanneer ze elkaar weer ontmoeten in Pemberley... *zucht*

- Mr. Bennet: hoewel ik Donald Sutherland écht wel kan apprecieren, is Benjamin Whitrow gewoon de ideale Mr. Bennet. Ironisch, sarcastisch,... maar heel erg beschaamd als zijn dochter blijkt weggelopen te zijn. Donald Sutherland leek mij wat te laks soms... Moeilijk om uit te leggen.

- De jongere zusjes: behalve Mary, vind ik dat de rollen van Kitty en Lydia iets realistischer gespeeld zijn. Ze zijn wel 'onnozel' zoals ze moeten zijn, maar dan echt wel binnen de mate van het mogelijke. P&P3 drijft dit iets te ver.

-Mr. Collins: kijk en jij zult zien én lachen:d

- de duur van de serie: zo goed als alle elementen uit het boek zitten erin verweven. En het is gewoon urenlang entertainment van de bovenste plank.

Voordelen P&P3

- de muziek: die hemelse zalige muziek van Dario Marianelli. Uitstekend!

- Keira Kneighley: tja, ze was de juiste leeftijd, hoewel ik soms wel vond dat ze haar tekst iets teveel aframmelde... het kwam niet altijd natuurlijk over. Maar qua leeftijd en gedrag klopte het wel.

- Mrs. Bennet: veel menselijker dan in P&P2: iets minder humor, maar je leeft mee met haar deze keer. Je ziet waarom ze het doet en je ziet ook zeker en vast dat ze veel van haar kinderen houdt.

-Mary: ze was normaal... een stil meisje, dat op de achtergrond geduwd wordt omdat ze niet zo knap is. Maar toch wil ze ergens dezelfde positie als haar zussen bereiken: gezien te worden, maar niet voor haar uiterlijk en wel voor haar kunnen.

Ik hoop binnenkort zowel de dvd als de soundtrack in mijn bezit te hebben, zou echt wel fijn zijn:)

En tot slot: voor al wie lijdt onder examenstress (of dergelijke): huur de films, nestel je in de zetel en geniet van deze prachtige adapties van een heerlijk boek!!

No comments: