Wednesday, September 14, 2005

The Phantom of the Opera


Gisteren voor de eerste keer de film The Phantom of the Opera gezien. Ik was meer dan onder de indruk!!
De muziek, de beelden, ... het bezorgde mij gewoon rillingen.
The Phantom of the Opera vertelt het verhaal van de jonge Christine en haar 'Muziek Engel' aka the Phantom. Prachtig verhaal, maar het opvallenste in de film is toch wel de muziek! Andrew Lloyd Webber heeft er echt een pareltje van gemaakt. De muziek bevat zoveel emotie. Je voelt je gewoon een deel van het geheel.
Mijn favoriete lied was zonder twijfel Music of the Night. Vreemd hoe muziek zoveel kan doen in een film. Het wekt ontzettend veel gevoelens op. Je voelt je evenzeer verbonden met het operaspook als met Christine. Christine is waarschijnlijk wel een herkenbaar figuur voor de meeste mensen: ze wordt aangetrokken tot het mysterieuze en onbekende.

In elk geval vind ik deze film een aanrader voor iedereen die van romantiek houdt, maar natuurlijk niet enkel voor die mensen:-) Omdat het niet je typische romantische verhaal is (boy meets girl, they fall in love, problems but everything is set right in the end), zal deze film een groot publiek aanspreken (behalve de "musical haters" wrsch:-))


Dare you trust the music of the night?

No comments: